Ghedi Production

Hur det startade


Ghedi Production bildades av mig, Kristofer Gadd, under sommaren 2020 som en enskild firma.


     Efter att ha spelat UNO med min son Abbe började vi båda spontant att hitta på nya regler med samma kortlek. De nya spelreglerna ledde snabbt till en idé om ett nytt spel och till tanken om att kanske tillverka det på riktigt. Efter att ha testat spelidén med familjen och några vänner hade den slipats ytterligare och jag bestämde mig för att ta stegen mot produktion.

I samma veva startade jag upp sin enskilda firma som skulle fungera som plattform för produktionen och försäljningen, lika bra att göra det ordentligt tänkte jag. När hösten sedan kom var produktionen i hamn och kortspelet Gaddungah, min första produkt, en verklighet.

Ghedi


Som företagsnamn valde jag Ghedi Production. Ghedi är faktiskt ett av mina andranamn, ett namn som uppstod från tiden när jag tillsammans med ett gäng vänner hade en form av sagolitterär grupp. För mig är namnet synonymt med just kreativitet och skapande och hade en längre tid funnits med som ett möjligt företagsnamn om jag en dag skulle starta ett sådant. Loggan till företaget är också hämtat från samma tillfälle och innehåller symboler som representerar det sagoland jag skapade. Den nedre halvan har den ungefärliga konturformen av de två öarna som bildade landet, med huvudstaden på en egen mindre ö längst nere i mitten. Den övre halvan har formen av en blomma, löftesblomman som den kallas, och har en central plats i landets historia.

Lasergravering


Glädjen över att få skapa och den nyvunna kärleken över vad man kan åstadkomma med en lasergraveringsmaskin har nu lett mig in i en aningen annorlunda riktining. Fortfarande är det sällskapsspel som gäller men det nya är arbetssättet och materialet. Att få tillverka egna handgjorda produkter har nog länge varit en dold dröm i mitt konstnärliga jag. Att få jobba i trä är dock aningen oväntat även för mig, men tänk så roligt. Det ger mig dessutom möjligheten att skapa något lite extra vackert …i alla fall om du frågar mig.


Många nya produktidéer finns redan i pipelinen, en del längre gångna än andra, men den nya resan börjar som sagt här, och den gör det med Cargo Dices.


Om mig


 Vad kan jag annars berätta om mig själv? Jo, jag är gift med min underbara fru sedan 2003, Hanna, och tillsammans har vi tre fantastiska barn, Jonna, nämnda Abbe, och Emmet. Jag har haft många olika jobb genom åren men har de senaste drygt 13 åren arbetat som stationär nattvakt.


Mellan åren 2017–2019 valde jag att studera på yrkeshögskolan till PCO - Professional Congress Organizer, för att kunna jobba med möten, event och upplevelseevenemang, och för att vara bättre rustad för kreativa och småtokiga idéer som att starta ett eget företag som ger ut egna sällskapsspel och andra intressanta produkter.